Werken is Bewegen 2

Onlangs gelanceerd: ons nieuwe boek Werken is bewegen 2, een gids om de inzetbaarheid van medewerkers te versterken.

Hoe verschillend organisaties ook zijn, één thema is overal actueel en urgent: werken aan inzetbaarheid van medewerkers. Een thema waarnaar we veel onderzoek hebben gedaan. Onze bevindingen én een rijke verzameling positieve praktijkvoorbeelden delen we graag met je in dit boek. Zodat jij - als HR-professional of leidinggevende - niet zelf het wiel hoeft uit te vinden, maar aan de slag kunt met deze kennis en de ervaringen van collega’s in het openbaar bestuur.

Over het boek Werken is Bewegen 2

De samenleving verandert in rap tempo en daarmee ook het werk binnen het openbaar bestuur. Om mee te kunnen bewegen met alle veranderingen moeten we allemaal blijven werken aan onze inzetbaarheid. Die noodzaak tot mobiliteit, ontwikkeling en het arbeidsmarktproof zijn van medewerkers wordt steeds meer erkend en staat ook hoog op de agenda van politici en beleidsmakers. Maar ook al zien steeds meer mensen de urgentie, in de praktijk blijkt werken aan inzetbaarheid nog best een lastige opgave. Hoe pak je het aan?

Met dit boek willen we iedereen die zich bezighoudt met dit vraagstuk een stap verder brengen. Om te beginnen met het inzicht dat inzetbaarheid een samenspel is tussen medewerker, leidinggevende en organisatie. Theorie, praktijkverhalen en reflectievragen helpen je bij het opzetten van een eigen strategie binnen jouw organisatie. Of bieden je nieuwe en aanvullende ideeën als je al op weg bent.

Benieuwd?

Lees je liever de gedrukte, papieren versie? Stuur dan een e-mail met jouw gegevens naar internetspiegel@ictu.nl en ontvang het boek per post.

Verwijzingen in het boek

In het boek verwijzen we op diverse plekken naar meer informatie op onze website. Hieronder vind je die aanvullende informatie.

Zo voer je een goed (ontwikkel)gesprek

Een goed gesprek is het halve werk. Daarom in dit document: concrete en praktische tips voor leidinggevenden als hulpmiddel voor gesprekken met verschillende typen medewerkers.

Download de handreiking.

Ter inspiratie: filmpjes

In beeld: leidinggevenden die het goede (en minder goede) gesprek voeren. Ontdek hoe je kunt variëren in gespreksstijl, afhankelijk van het type medewerker met wie je in gesprek bent.

Bekijk de filmpjes.

Inzetbaarheidsscan: inzicht en actie

De inzetbaarheidsscan van InternetSpiegel laat zien hoe jouw organisatie ervoor staat en stimuleert mensen direct om in beweging te komen. Inzicht én actie dus, op drie niveaus: de medewerker, de leidinggevende en de organisatie.

Meer over de inzetbaarheidsscan.

Bijeenkomsten

22 januari: presentatie van de laatste inzichten uit Werken is Bewegen 2 en kennisuitwisseling met zo'n 80 vakgenoten binnen het openbaar bestuur. Een terugblik op een dag vol ontmoetingen, kennisdeling en inspiratie.

Op 12 februari presenteerden we onze bevindingen tijdens de uitreiking van de Scriptieprijs Werken in het Openbaar Bestuur in Den Haag. We reikten een exemplaar van het boek uit aan Marc Allessie, directeur Ambtenaar & Organisatie bij BZK.

Waar heb jij behoefte aan?

Heb je vragen of behoefte aan reflectie en discussie? Of wil je dat we de kennis over werken aan inzetbaarheid voor jouw organisatie toepasbaar maken? Bijvoorbeeld in de vorm van een presentatie of workshop?

Stuur een e-mail naar internetspiegel@ictu.nl. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Een ver-van-jouw-bedshow?

De ene sector heeft al volop te maken met ingrijpende veranderingen (denk aan de logistiek, waar de eerste robots al fulltime meedraaien) en voor de andere sector is het wat lastiger in te schatten wanneer en hoe het werk zal veranderen. Maar dát verandering eraan komt, is zeker. Ook in het openbaar bestuur.

Waarom het zo belangrijk is om te werken aan de inzetbaarheid van medewerkers.

Voor leidinggevenden en HR-professionals

Met het boek Werken is Bewegen 2 willen we bijdragen aan het verder brengen van het thema inzetbaarheid in het openbaar bestuur. Het is bedoeld voor iedereen die het onderwerp in zijn portefeuille heeft of er affiniteit mee heeft. We richten ons daarbij vooral op leidinggevenden en HR-professionals. En dat doen we op drie manieren: met theoretische onderbouwing, met diverse praktijkverhalen uit het openbaar bestuur en met reflectievragen bedoeld om de lezer te stimuleren na te denken over zijn of haar eigen praktijk- of beleidssituatie.

> InternetSpiegel

InternetSpiegel is een programma van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, in uitvoering bij Stichting ICTU.

ictu_logo_cmyk_

> Over

InternetSpiegel doet onderzoek naar verschillende thema’s die met werken bij de overheid te maken hebben, zoals inzetbaarheid, leiderschap en teamontwikkeling. Met de uitkomsten ondersteunen we overheidsorganisaties met deze thema's.

> Contact

ICTU. InternetSpiegel
Wilhelmina van Pruisenweg 104
2595 AN Den Haag
internetspiegel@ictu.nl

> Nieuwsbrief