video data driven zoektocht

Cijfers gebruiken om potentiële partners te beoordelen,  je datingprofiel te verbeteren en... de ideale kandidaat te vinden. Het kan.

Video: een data driven zoektocht naar de ideale partner

In ons werk draait het voor een belangrijk deel om cijfers. Cijfers om de beleving van medewerkers in beeld te brengen, cijfers om scores op indicatoren weer te geven en cijfers om problemen in overheidsorganisaties aan het licht te brengen. Zo helpen we overheidsorganisaties om onderbouwd beslissingen te nemen en beter te presteren. Maar cijfers kunnen ook in het privéleven van pas komen. 

Zo heb ik zelf weleens bedacht om modellen te bouwen om de uitslagen van voetbalwedstrijden te voorspellen. In die tijd waren er een aantal wetenschappers die op basis van cijfers voorspelden welke landen het meeste kans hadden om het WK te winnen. En het leek mij mooi om dat voor de eredivisie te proberen.

Er was en is voldoende informatie beschikbaar, budgetten van clubs, resultaten in de afgelopen vijf wedstrijden, wedstrijdhistorie van de clubs die elkaar ontmoeten, aantal geblesseerde spelers, et cetera. Ik heb destijds wel een aanzet gedaan, maar heb dat eerlijk gezegd nooit afgemaakt.

Data driven zoektocht

In onderstaande video legt futurist, auteur en CEO van Future Today Institute Amy Webb uit hoe zij cijfers heeft gebruikt bij haar online zoektocht naar de ideale partner. Een hilarisch verhaal, waarin ze cijfers gebruikt om potentiële partners te beoordelen,  haar eigen profiel te verbeteren en uiteindelijk de ideale kandidaat vindt. Ze laat mooi zien hoe cijfers bij alledaagse vraagstukken van pas kunnen komen.

Veel kijkplezier,

Lucien Vermeer

Reageer