Drie vragen aan Margreet van Druten

Margreet van DrutenWie zijn nu eigenlijk die onderzoekers en adviseurs (én anderen) in het team van InternetSpiegel? We stellen ze stuk voor stuk aan je voor. Dit is Margreet van Druten. Margreet werkt bij InternetSpiegel als communicatieadviseur.

Drie vragen aan Margreet:

1) Kun je iets vertellen over jouw werk als communicatieadviseur?

Als communicatieadviseur bij InternetSpiegel is mijn werk heel divers. En dat maakt het ontzettend leuk. In de basis draait mijn werk veelal om de vraag: hoe kan communicatie bijdragen aan het informeren van onze doelgroep over de onderzoeksresultaten van InternetSpiegel (en partners)? In de uitwerking betekent dit dat ik het WERKcongres mede-organiseerde, het boek Werken is Bewegen (over werken aan inzetbaarheid) maakte en nu bezig ben met een serie WERKwebinars

2) Hoe ervaar jij het thuiswerken in deze coronacrisisperiode?

Veel thuiswerken was ik al gewend. Mijn werk leent zich prima om op afstand te kunnen doen. Ik vind het ook fijn om in alle rust te kunnen werken, dus ik zit zeker niet op hete kolen. Maar ik mis wel het praatje bij de koffie, samen lunchen, een beetje reuring. Gelukkig houden we in ons team veel (online) contact. Het teamgevoel is nog steeds sterk aanwezig.

3) Op welk project ben je het meest trots?

Trots – met een bitterzoet randje – denk ik dan aan het WERKcongres, dat in maart geannuleerd werd vanwege de coronamaatregelen. Mijn ambitie voor dit congres was groot: ik wilde zéker 500 deelnemers trekken, een mooi programma samenstellen en vooral de onderzoeksresultaten op een duidelijke en toegankelijke manier presenteren. We hadden uiteindelijk meer dan 700 aanmeldingen. Een rijk gevuld programma. En een prachtig WERKboek met de belangrijkste adviezen op een korte en duidelijke manier beschreven. Op het moment van dit schrijven zijn we bezig met een serie WERKwebinars om de resultaten – die voor beleidsmakers en leidinggevenden zeer relevant zijn –  te delen. Het WERKboek kun je trouwens nog steeds – gratis – thuisgestuurd krijgen door een mail te sturen naar info@werkcongres.nl.

 


Meer weten over (de mensen in) ons team? Bekijk onze teampagina.

Reageer