Drie vragen aan Eline Steenhuisen

Eline SteenhuisenWie zijn nu eigenlijk die onderzoekers en adviseurs (én anderen) in het team van InternetSpiegel? We stellen ze stuk voor stuk aan je voor. Dit is Eline Steenhuisen. Eline werkt bij InternetSpiegel als onderzoeker en adviseur.

Drie vragen aan Eline:

1) Kun je iets vertellen over jouw werk als onderzoeker?

Vooral gedrag van mensen interesseert me mateloos. Waarom doen mensen wat ze doen en waarom zeggen ze wat ze zeggen? En welke rol heeft de omgeving op hun gedrag? Die vragen staan centraal wanneer ik onderzoek doe naar gedrag van mensen. HR-beleid wordt naar mijn idee nog succesvoller als we écht begrijpen welke bewuste en onbewuste drijfveren een rol spelen bij het gedrag van mensen.  

2) Vanuit welke ambitie doe jij je werk?

Mensen maken een organisatie. Ik geloof dat organisaties veel invloed hebben op de prestaties en het geluk van hun medewerkers. Vanuit dat geloof is het mijn ambitie om bij te dragen aan succesvolle overheidsorganisaties waar medewerkers het beste van zichzelf laten zien. Als onderzoeker kan ik dat geloof omzetten naar de praktijk. Met kennis uit onderzoek kan ik een bijdrage leveren om HR-beleid effectiever in te richten.   

3) Hoe ervaar jij het thuiswerken in deze coronacrisisperiode?

Thuiswerken vind ik normaal gesproken een verademing. Reflecteren op alle meetings van de vorige dag, inbox opschonen, actielijstjes maken en vooral ongestoord aan één taak werken. En laat nu juist dat laatste erg uitdagend zijn met een kleintje thuis van 9 maanden. Het vraagt behoorlijk wat creativiteit om je werk toch te kunnen doen. Ik werk minder uur, doe veel calls al wandelend in het park en werk vooral heel gefocust tijdens zijn slaapjes en als het niet anders kan in de avonduren. Ik ben dankbaar dat ik meer uren met mijn zoon kan doorbrengen en veel van zijn ontwikkeling meekrijg. Maar kijk ernaar uit als de opvang weer opengaat!

 

Meer weten over (de mensen in) ons team? Bekijk onze teampagina.

Reageer