Drie vragen aan Catharina Kolar

Catharina KolarWie zijn nu eigenlijk die onderzoekers en adviseurs (én anderen) in het team van InternetSpiegel? We stellen ze stuk voor stuk aan je voor. Dit is Catharina Kolar. Catharina werkt bij InternetSpiegel als onderzoeker.

Drie vragen aan Catharina:

1) Hoe ziet jouw werk bij het programma InternetSpiegel eruit?

Mijn werk bij InternetSpiegel is heel divers. Van het opstellen van een vragenlijst tot aan het beantwoorden van vragen van deelnemers aan het medewerkersonderzoek over de AVG. Van het analyseren van onderzoeksdata tot aan het schrijven van rapporten. Van het beheren van het Flitspanel tot het afstemmen met Effectory. Van het koppelen van databestanden tot aan het programmeren van vragenlijsten in onze enquêtesoftware. De afwisseling in mijn werk en de vele contacten met diverse partijen maken dat ik dit werk al jaren met veel plezier doe.

2) Hoe ervaar jij het thuiswerken in deze coronacrisisperiode?

In het begin verbaasde ik me erover dat het me zo meeviel. Natuurlijk miste ik mijn collega’s en het fysiek samenwerken met elkaar. Maar het beviel me ook wel dat ik niet elke dag naar Den Haag moest rijden vanuit Delft en dan weer op tijd moest zijn bij de kinderopvang om mijn dochter op te halen. De thuiswerkvoorzieningen vanuit ICTU zijn goed, dus het werken vanuit huis gaat perfect. Zo ging het maanden eigenlijk wel lekker. Inmiddels begin ik toch wel uit te kijken naar de tijd dat ik weer naar ICTU kan, al hoeft dat van mij niet per se meer voor 5 dagen in de week. Ik mis het hebben van een werkplek, het naar het werk kunnen gaan, het getik van mijn collega’s op hun toetsenbord, samen een kop van die vieze koffie halen in de pantry, het even sparren als je ergens mee zit, et cetera. Hopelijk brengt volgend jaar ons dit weer.

3) Op welk project ben je het meest trots?

Mijn trots zit ‘m eigenlijk niet speciaal in een afzonderlijk project, maar meer in het totaal dat we als programma InternetSpiegel neerzetten. We doen met elkaar zoveel verschillende dingen, zoals de regie op het InternetSpiegel medewerkersonderzoek, het runnen van het Flitspanel, de Personeelsenquête Rijk en het WERKonderzoek en natuurlijk ook nog de losse onderzoeksprojecten die we voor meerdere opdrachtgevers uitvoeren. Als ik toch een ding eruit moet pakken, kies ik voor het InternetSpiegel medewerkersonderzoek. Nu het aanbestedingstraject achter de rug is, zijn we samen met Effectory hard bezig om het nieuwe aanbod vorm te geven om onze deelnemers zo goed mogelijk te kunnen bedienen. We werken hier heel hard aan met ons team en met de collega’s van Effectory. Ik ben erg trots op wat we met z’n allen voor elkaar hebben gekregen.

 


Meer weten over (de mensen in) ons team? Bekijk onze teampagina.

Reageer